МВС України співпрацює з ФБР в розслідування справи по компанії Ostchem, - Аваков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС України співпрацює з ФБР в розслідування справи по компанії Ostchem, - Аваков

Енергетика
269
Міністерство внутрішніх справ почало активно співпрацювати з Федеральним бюро розслідувань США в рамках розслідувань махінацій групи компаній, які належать Дмитру Фірташу, повідомив голова відомства Арсен Аваков.
“Відповідно до наших контактами ми створили робочу групу і працюємо спільно з співробітниками ФБР вже кілька днів, обмінюючись матеріалами і даними щодо цілого ряду епізодів по цих розслідувань”, – сказав А.Аваков журналістам у середу, коментуючи хід розслідування по компанії Ostchem.
“Разом з цією ситуацією спливає ряд інших гучних прізвищ і резонансних злочинів, які, можливо, будуть на слуху і будуть використовуватися для спекулятивних атак на інформацію. Це і пан Каськів, і є питання до пана Льовочкіна, і ряду інших народних депутатів”, – сказав міністр журналістам у середу в Києві, кажучи про розслідування кримінального провадження по компанії Ostchem.
А.Аваков нагадав, що МВС проводить розслідування махінацій співробітниками компанії Ostchem. “Діяльність менеджерів цієї компанії призвела до того, що Україна недоотримала, вірніше отримала прямі збитки на суму 5,7 млрд”, – сказав він.
Міністр зазначив, що розслідуванням займається Головне слідче управління МВС. А.Аваков також нагадав, що в рамках цього провадження в інтересах держави було заарештовано 0,5 млрд куб. м газу, що належать Ostchem.
“Це перший крок щодо забезпечення інтересів держави, і він не останній – планується ряд інших слідчих дій в цьому напрямку”, – заявив глава МВС.
“Вважаю, що це буде корисно як для правосуддя України, так і для американського правосуддя, яке має претензії до пана Фірташу”, – підкреслив А.Аваков.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк 30 квітня заявив, що МВС відкрило кримінальне провадження за фактом злочинної змови працівниками НАК “Нафтогаз України” і компанією Ostchem, в результаті якого державі завдано збитки у розмірі 5,7 млрд грн.
За інформацією МВС, ГСУ МВС України відкрило кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас