Кабмін вніс до приватизаційного списку два хімгіганта і підприємства теплової генерації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вніс до приватизаційного списку два хімгіганта і підприємства теплової генерації

Казна та Політика
780
У вівторок, 12 травня, Кабінет міністрів включив в перелік об’єктів приватизації у 2015 році підприємств держчастки у ПАТ Одеський припортовий завод (ОПЗ, 99,567%), Сумихімпром (99,995%), Центренерго (78,29%).
Відповідну постанову №271 від 12 травня оприлюднила урядова прес-служба.
Крім того, в список на приватизацію внесені залишилися у власності держави держчастки в підприємствах теплової генерації і обленерго.
Також на продаж у 2015 році будуть виставлені державні вугільні підприємства і шахти, концерн Укрторф, Електронмаш, Президент-готель і морські порти.
“Фонду державного майна у 2015 році забезпечити виставлення на продаж об’єктів із застосуванням в якості основного способу продажу – конкурсу з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону без встановлення обмежень для допуску учасників, крім випадків, передбачених законодавством, та з урахуванням встановлених санкцій”, – йдеться в постанові Кабміну.
Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив, що Кабмін планує масштабний продаж нестратегічних активів держави, однак російських інвесторів не допустять до торгів.
Тоді ж він підтвердив, що в список підприємств, які планується продати, увійшли серед інших, ДП Укрспирт, ПАТ Центренерго, Одеський припортовий завод.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас