Порошенко схвалив угоду з ЄІБ про $200 мільйонів кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко схвалив угоду з ЄІБ про $200 мільйонів кредиту

Казна та Політика
116
Президент України Петро Порошенко підписав закон №346-VIII «Про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»)».
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Відповідно до фінансової угоди, ЄІБ надасть Україні кредит у розмірі 200 млн євро на реалізацію протягом 2015-2020 років низки заходів для подолання негативних наслідків геополітичних подій у східних регіонах України, у тому числі забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, відновлення головних інфраструктурних об’єктів на території районів Донецької та Луганської областей, які перебувають під контролем Української держави.
Кредит надаватиметься у вигляді траншів у розмірі від 15 до 40 млн євро. Серед основних заходів – відновлення інфраструктури та покращення умов надання комунальних послуг (централізованого водопостачання і водовідведення, постачання електроенергії, централізованого теплопостачання), ремонт автомобільних доріг, залізничних колій, мостів, а також ремонт пошкоджених адміністративних будівель і соціальної інфраструктури.
Також у рамках Проекту передбачається реалізація низки інфраструктурних проектів у Запорізькій, Дніпропетровській і Харківській областях і створення умов для повернення тимчасово переміщених осіб у місця їх колишнього проживання.
Фінансову угоду було підписано 22 грудня 2014 року в місті Києві прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком та віце-президентом Європейського інвестиційного банку Ласло Бараньяємом.
Зазначимо, що голова Донецької військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко заявив журналістам, що на відбудову міст і сіл Донецької області, постраждалих внаслідок розв’язаної проросійськими сепаратистами війни, потрібно не менше 3,5 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас