Раді пропонують розібратися з «чорнобильською корупцією» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують розібратися з «чорнобильською корупцією»

Казна та Політика
1087
Під соціальним захистом чорнобильців закладається корупційна складова. Про це заявив народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка» Олег Барна після засідання Комітету з питань запобігання та протидії корупції.
За словами народного депутата, проект Закону про внесення змін до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” щодо посилення соціального захисту деяких категорій постраждалих громадян (реєстр. № 1337, суб’єкт права законодавчої ініціативи – народні депутати України Королевська Н.Ю., Солод Ю.В. та інші) містить корупційні чинники і не відповідає вимогам антикорупційного законодавства.
«Запропоновані зміни створюють підстави для альтернативного застосування норм закону, створюючи тим самим умови для здійснення корупційних дій і виникнення корупційних відносин», – сказав Барна.
Що стосується пільг чиновників четвертої зони та надання їм відповідної компенсації за лікування і харчування, нардеп вважає, що на час проведення АТО та економічних проблем в країні, не повинні витрачатися компенсації людей, які не використали путівку на оздоровлення.
«Держава не така багата, щоб займатися марнотратством. Не можна отримувати компенсацію людям, які не використали путівку на оздоровлення, у тому числі дітей на харчування в дошкільних установах. Або людина лікується, або не лікується. Також дуже багато питань щодо інших аспектів. Зокрема, з надання статусу потерпілого в 4 зоні посиленого контролю, оскільки є великий корупційний ризик. У тому числі є люди, які не отримали статус, а дійсно постраждали від радіації, і, навпаки, є окремі категорії громадян, яким вдалося цей статус «пропхати». Тут не тільки економічне питання, а й питання соціальної несправедливості. Нам потрібно вчитися ефективно розподіляти кошти, тому що результат від тих заходів показав свою малоефективність», – підкреслив Олег Барна.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас