Кличко - Нафтогазу: Поверніть киянам гарячу воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко - Нафтогазу: Поверніть киянам гарячу воду

Енергетика
596
Київська міська влада звернулася до “Нафтогазу” з вимогою відновити постачання газу на котельні та повернути в оселі киян гарячу воду.
Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, інформує прес-служба столичної мерії.
“Після стрімкого підвищення тарифів люди сплачують немалі кошти за комунальні послуги, і міська влада відстоюватиме їхнє право на безперебійне постачання цих послуг. Кияни не повинні страждати від фінансових взаємовідносин між учасниками енергоринку”, – наголосив Кличко.
Він відзначив, що попри фінансову кризу, Києву вдалося забезпечити сплату основної частини боргів теплопостачальників за газ, які накопичувалися з 2000-х років – це більше 3 млрд грн. Станом на липень 2014 р. сума боргу становила 2,5 млрд грн за газ для виробництва тепла для населення та бюджетних організацій. З того часу і до сьогодні теплопостачальним організаціям нараховано ще 1,7 млрд грн поточних нарахувань. А на сьогодні сума, яку столичним споживачам необхідно сплатити – 692 млн грн.
Мер зазначив, що також важливо враховувати борги державних установ, які фінансуються саме з державного бюджету – а це 196 млн грн, борг держбюджету по пільгах та субсидіях – 79 млн грн, а також неправомірні з фінансової точки зору штрафи та пені, які місту нараховує “Нафтогаз”, – 114 млн грн.
“Крім того, я наголошую на негативних наслідках тривалого відключення, в результаті якого погіршується технічний стан системи теплозабезпечення. Минулого року замість бажаних обсягів економії, місто зазнало низки аварійних ситуацій під час початку опалювального сезону”, – наголосив Кличко.
Нагадаємо, за дорученням НАК “Нафтогаз” у столиці відбулося примусове відключення споживачів від послуги гарячого водопостачання. Це понад 900 будників. У мережах близько 1000 столичних будинків на сьогодні відбуваються планові гідравлічні випробування та ремонтні роботи.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас