Дорожники почали інтенсивніше ремонтувати автошляхи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорожники почали інтенсивніше ремонтувати автошляхи

Казна та Політика
1646
Дорожники почали інтенсивно ремонтувати покриття на міжнародних, національних, регіональних та територіальних дорогах в усіх регіонах України.
Про це заявив начальник управління експлуатаційного утримання та безпеки руху «Укравтодору» Олег Федоренко, передає прес-служба відомства.
За його словами, ефективний перерозподіл видатків, передбачених Державним бюджетом України, дозволив дорожнім підприємствам і організаціям залучити до ремонтних робіт необхідну кількість наявних сил і коштів.
«За сприятливих погодних умов по всій території України щодня працюють мінімум 65 асфальто-бетонних заводів, близько 570 бригад ремонтників і понад 1000 одиниць різної дорожньої техніки», – позначив він хід виконання робіт.
Особливо прискорили роботу шляховики Херсонської області, Чернігівської і Миколаївської, де протягом тижня було ліквідовано 52, 36 і 33 тисячі кв. м ямковості – відповідно. Найвищі ж показники виконаних робіт з початку року в Миколаївській – 107,2 тис. Кв. м, Чернігівській – 86,3 тис. кв. м і Київській – 81,2 тис. кв. м областях.
«На жаль, активність дорожників деяких областей поки що не дає можливості істотно поліпшити стан дорожньої мережі в межах цих регіонів, що обумовлено дуже великою кількістю деформацій», – зазначив він.
Зокрема обсяг ямковості на автомобільних дорогах державного значення у Миколаївській області з початку року сягав понад 380,5 тис. кв. м, і навіть після 2 місяців жвавої роботи дорожників, залишок дефектів є найбільшим в країні – 273 тис. кв. м.
За даними останнього комісійного огляду, настільки високі показники поразки дорожньої мережі спостерігаються в основному в південній частині України, крім Миколаївської в Одеській області.
Такий незадовільний стан обумовлено значною інтенсивністю руху великовагового транспорту в напрямку портів, недотримання вимог норм і стандартів щодо вагових параметрів, а також ігнорування заборон руху в спеку.
«Деформації, які утворювалися роками не можливо усунути протягом декількох місяців, тому ми повинні набратися терпіння і продовжувати працювати, нарощуючи темпи», – зазначив він.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас