Нафта дешевшає через новини з Ємену і зростання долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через новини з Ємену і зростання долара

Енергетика
1654
Ціни на нафту знижуються, оскільки Саудівська Аравія думає про припинення бомбардувань Ємену для доставки туди гуманітарної допомоги.
До 8.42 за Київським часом ф’ючерси на Brent подешевшали на $0,14 до $66,31 за барель, а ф’ючерси на WTI – на $0,08 до $58,85. У понеділок ціна Brent піднялася до максимальної з початку року позначки $67,10.
Міністр закордонних справ Саудівської Аравії сказав у понеділок, що альянс арабських держав, що воює з хуситами в Ємені, обговорює припинення вогню в ряді регіонів, щоб забезпечити доставку в країну гуманітарної допомоги.
“На ціну нафти зараз впливають два фактори: зміцнення долара США і новина, що Саудівська Аравія зупиняє бомбардування Ємену”, – сказав аналітик OptionsXpress в Сіднеї Бен Ле Брюн, додавши, що інвестори також чекають звіт про запаси нафти в США.
На думку опитаних аналітиків, ці запаси виросли минулого тижня 17-й тиждень поспіль, на 2 мільйони барелів.
Лівія знизила видобуток нафти до менш ніж 500.000 барелів на добу, тобто третини видобутку 2010 року, через акції протесту в порту Зуейтіна, одному з небагатьох лівійських портів, як і раніше відвантажувати нафту.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас