Австрійський суд розгляне запит Мін'юсту США на екстрадицію Фірташа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрійський суд розгляне запит Мін'юсту США на екстрадицію Фірташа

Кримінал
329
Земельний суд Відня у кримінальних справах в четвер розгляне запит Мін’юсту США на екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа в США.
Як передає кореспондент агентства, поспостерігати за ходом суду крім українських ЗМІ, прийшли також представники австрійських та інших європейських ЗМІ.
У залі суду також керівництво Group DF, що об’єднує активи Д.Фірташа, кілька українських опозиційних політиків, зокрема, Вадим Рабинович, Михайло Папієв.
Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF Д.Фірташ був арештований в Австрії 12 березня 2014 за запитом ФБР. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в EUR125 млн і зобов’язання не залишати Австрію.
Влада США висунула звинувачення в дачі хабара шести іноземцям, у тому числі Д.Фірташу, у справі про підкуп індійських чиновників для отримання дозволу на видобуток корисних копалин. За інформацією Мін’юсту США, обвинувачені намагалися дати хабар у розмірі $18,5 млн, сподіваючись отримати $500 млн прибутку від продажу титану, видобутого в індійському штаті Андхра-Прадеш.
У свою чергу Д.Фірташ заявив, що відкриту проти нього в США кримінальну справу сфабриковано і вона носить політичний підтекст.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас