Хто крайній? У міграційній службі розповіли, скільки в черзі за закордонними паспортами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто крайній? У міграційній службі розповіли, скільки в черзі за закордонними паспортами

Світ
2762
“На сьогоднішній день чергу оформлених і підготовлених до персоналізації ДП” Поліграфічний комбінат “Україна” по виготовленню цінних паперів “паспортів для виїзду за кордон становить майже 150 тис., з них більше 100 тис. – Це документи, установлений законодавством термін видачі яких вже закінчився “, – йдеться в повідомленні прес-служби ГМС в середу.
У службі також поінформували, що з початку року (станом на 29 квітня) підрозділи ДМС взяли понад 662 тис. заяв-анкет громадян для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.
“За цей період державне підприємство “Поліграфічний комбінат “Україна” по виготовленню цінних паперів “… виготовило лише близько 420 тис. закордонних паспортів”, – підкреслює прес-служба ДМС.
При цьому територіальні органи та підрозділи ДМС щодня приймають від 6 до 10 тис. заяв-анкет для оформлення закордонних паспортів, в свою чергу, за інформацією ДП “Поліграфічний комбінат “Україна”, добова потужність працюючої на сьогоднішній день автоматизованої лінії лазерної персоналізації становить близько 4, 5 тис. документів.
“Таким чином, через недостатню потужність підприємства” Поліграфічний комбінат “Україна” по виготовленню цінних паперів “ГМС на сьогоднішній день не має можливості забезпечити гарантії видачі громадянам України документів для виїзду за кордон у встановлені законодавством терміни”, – пояснює ситуацію прес-служба міграційної служби.
З урахуванням ситуації, що склалася ГМС “не може бути гарантом стабільності видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і звертається до громадян з проханням в майбутньому завчасно звертатися в підрозділи міграційної служби для оформлення документів”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас