Яценюк просить суд заарештувати газ компанії Фірташа-Льовочкіна за борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк просить суд заарештувати газ компанії Фірташа-Льовочкіна за борги

Енергетика
304
Кабінет міністрів України звернувся до суду з вимогою заарештувати 500 млн куб. м газу вартістю 4,3 млрд грн, що належать холдингу Osthem, за результатами розслідування Генеральною прокуратурою змови представників компанії та посадових осіб НАК «Нафтогаз України».
Про це повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду.
«Ми звернулися до суду з клопотанням про арешт 500 млн куб. м газу, який належить боржникам – групи Фірташа-Льовочкіна – перед українською державою на загальну суму 4,3 млрд грн “, – сказав глава уряду.
Відзначимо, а початку квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що МВС відкрило кримінальнепровадження за фактом зловживання службовим становищем, розкраданням бюджетних коштів з боку посадових осіб групи підприємств Дмитра Фірташа OSTCHEM на суму понад 2,3 млрд грн.
За його даними, дії посадових осіб підприємств ПАТ “Азот”, “Рівнеазот”, “Концерн Стирол”, “Сєверодонецького об’єднання” Азот “оцінюються як дії, що призвели до розкрадання у держави коштів на суму понад 2,3 млрд грн.
Також міністр зазначив, що провадження відкрито за ч. 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас