Україна пропонує "відкрити небо" США, Китаю та Канаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна пропонує "відкрити небо" США, Китаю та Канаді

Технології&Авто
577
Україна розраховує підписати договори про “відкрите небо” з Сполученими Штатами Америки, Канадою та Китайською Народною Республікою.
Про це заявив голова Державної авіаційної служби України Денис Антонюк на прес-конференції з нагоди запуску першого далекомагістрального рейсу Київ-Пекін авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”.
“Китайською авіаційною владою відправлено листа з пропозицією підписати договір про відкрите небо. Поки що китайська сторона не підтвердила своє бажання, але … ми будемо працювати над цим питанням. Якщо ми відкриваємо західний розвиток, то було б логічно працювати з цим і на схід “, – сказав Антонюк.
“Якщо говорити про те, над чим ще ми працюємо в цьому напрямку, то на фінальній стадії – договір про відкрите небо з Сполученими Штатами. Ми сподіваємося на червень-липень, розраховуємо вийти на підписання. Ми також направили пропозицію підписати договір про відкрите небо з Канадою “, – додав він.
Нагадаємо, Договір про відкрите небо з ЄС було парафовано в жовтні 2013 року, але досі не підписаний. Причина цього – в останній момент за наполяганням Іспанії аеропорт Гібралтару був виключений з угоди. Не заперечуючи британську приналежність самого Гібралтару, влада Іспанії не визнає британської територію, де знаходиться аеропорт.
Слід зазначити, що 2 квітня Мінінфраструктури України “відкрило небо” в аеропорту Львова. Якщо експеримент виявиться успішним, наступним містом, де знімуть бар’єри для польотів іноземних авіакомпаній, стане Одеса, пообіцяв міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас