Міністра фінансів Литви розчарувала економічна статистика України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністра фінансів Литви розчарувала економічна статистика України

Казна та Політика
958
Міністр фінансів Литви Рімантас Шаджюс на міжнародній конференції з підтримки України заявив, що в нашій країні є всі умови для розвитку та проведення реформ.
“Надання будь-якої допомоги вони (міністри фінансів країн ЄС. – Ред) супроводжують простими умовами – розробка та впровадження реформ, і успіх реформ є передумовою”, – сказав він.
Міністр також зазначив, що макроекономічна допомога повинна привести до реформ в державному секторі України. Разом з тим він перерахував фактори, які можуть, на його думку, допомогти Україні: прозорість державних фінансів і державного майна, стабільність фінансового сектора і соціальний баланс.
“Соціальний баланс – це те, до чого ми повинні все прагнути і що ми повинні забезпечувати”, – сказав він.
Однак статистка зростання ВВП України його розчарувала.
“Давайте разом робити все можливе, щоб цей двигун запрацював, щоб 2015 був останнім роком української рецесії”, – додав міністр.
Припустив, що якщо в 2016 році ВВП України зросте хоча б на 1%, а для цього є умови, то це стане потужним сигналом для всього світу.
Нагадаємо, падіння ВВП України в першому кварталі 2015 року з порівнянні з аналогічним періодом 2014 склало, за оцінками Нацбанку, близько 15%.
Бюджет-2015 побудований на оптимістичному сценарії і передбачає падіння ВВП на 5,5% при інфляції 26,7% і середньорічному курсі 21,7 грн / $ 1, тоді як два інших урядових сценарію припускають падіння ВВП 8,6% і 11,9 % при інфляції 38,1% і 42,8% відповідно.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас