Україна заробила 15,6 млн дол. на експорті меду: Найбільше експортували в США, Німеччину, Польщу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна заробила 15,6 млн дол. на експорті меду: Найбільше експортували в США, Німеччину, Польщу

Аграрний ринок
1002
Україна в першому кварталі 2015 експортувала 7,8 тис. т меду, що на 26% перевищує показники попереднього року.
Про це повідомили в прес-службі асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ).
“Реалізація меду на зовнішні ринки протягом трьох місяців цього року принесла Україні дохід у розмірі 15,6 млн дол. Найбільшу частку в структурі реалізації зайняв ринок США – 40,5%. На другому місці знаходиться Німеччина – 27%, а на третьому – Польща з часткою 10%. Також експорт меду здійснювався в такі країни, як Литва, Бельгія, Франція, Туреччина, Канада та ін”, – йдеться в повідомленні.
При цьому, як зазначили в УКАБ, Україна досить швидко вичерпала квоту на безмитний експорт меду в ЄС. Виробники та експортери сподіваються на розширення обсягу квоти, адже Україна має великий потенціал у виробництві меду, і цей продукт користується популярністю в Європі.
“За нашими прогнозами, обсяг виробництва меду в 2015 році за сприятливих погодних умов може вирости до 75 тис. т, а його експорт може підвищитися до 45 тис. т. Бджільництво в Україні є досить перспективною галуззю, яка повинна активно розвиватися. У майбутньому всі більш популярним буде об’єднання виробників меду для формування великих експортних партій. А також буде розвиватися укрупнення пасік і виробництв меду на промисловій основі “, – повідомила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.
Нагадаємо, раніше УКАБ прогнозував зниження виробництва меду в Україні в 2014 р
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас