Київська влада обіцяє вкладати гроші в "дворові", а не в "урядові" дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська влада обіцяє вкладати гроші в "дворові", а не в "урядові" дороги

Казна та Політика
533
Влада міста змінює підхід до розподілу коштів, виділених на ремонт дорожнього покриття, концентрують увагу на відновленні міжквартальних та дворових доріг, повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов.
“Ми відмовилися від практики вкладення коштів у ремонт “урядових” доріг – основна увага повинна бути приділена житловим кварталам. Всього цього року виділено близько 550 млн грн на ремонт дорожнього покриття. Близько 300 млн ми плануємо витратити на ремонт міжквартальних та дворових проїздів”, – цитує І.Ніконова прес-служба КМДА.
Перший заступник голови КМДА у неділю відвідав двори, на стан територій яких жителі мали найбільше нарікань. Так, у Деснянському районі він оглянув прибудинкову територію і міжквартальні проїзди біля будинків на вул. Закревського, 85А-85Б.
“У підсумку огляду І.Ніконов доручив профільним службам до 20 травня відремонтувати 1625 квадратних метрів дорожнього покриття і 470 квадратних метрів тротуарів”, – йдеться в повідомленні.
У Святошинському районі інспекція пройшла у дворах будинків на вулиці Чорнобильській біля будинків № 24-26. Тут дорожники отримали доручення полагодити 1190 квадратних метрів дворових проїздів і 290 квадратних метрів тротуарів.
Основною проблемою, на думку І.Ніконова, є відсутність будь-якої концепції розвитку прибудинкових територій.
“Багато площі не має функціонального призначення, а її можна було б використовувати, насамперед, для облаштування дитячих і спортивних майданчиків. Я вважаю, що кожен двір повинен отримати власну індивідуальну концепцію розвитку. Міська влада ініціюватиме вирішення цього питання, однак тут нам потрібна допомога мешканців будинків, волонтерів, ініціативних груп киян. Спільно з головами районних адміністрацій та профільними структурними підрозділами КМДА ми найближчим часом відпрацюємо цей проект, звичайно, долучивши жителів “, – розповів І.Ніконов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас