Конвертцентр "Оплоту" позбавив держбюджет майже 30 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конвертцентр "Оплоту" позбавив держбюджет майже 30 мільйонів

Кримінал
1239
Працівники податкової міліції Харківщини виявили незаконний бізнес засновника терористичної організації “Оплот” Євгенія Жиліна, в результаті діяльності якого держбюджет втратив 27,8 млн грн.
Про це журналістам розповів в.о. начальника управління ГУ ДФСУ в Харківській області Дмитро Резніченко.
“Виявлено” центр мінімізації”, через який держбюджет втратив 27,8 млн грн. Встановлено, що Жилін разом з трьома спільниками створив п’ять фіктивних підприємств, за реквізитами яких виготовлялася документація для проведення безтоварних операцій та мінімізації податкових зобов’язань реальних фірм. Послугами користувалися бізнесмени Запоріжжя, Донецької, Київської та Харківської областей “, – зазначив Резніченко.
За його словами, Жилін контролював зняття коштів з банківських рахунків і розподіляв прибутки.
“Його пособники займалися передачею документів і коштів реальним фірмам. Вони вербували людей з важким матеріальним становищем, на яких і реєстрували фіктивні підприємства”, – додав Резніченко.
За його словами, офіс, де розміщувалися всі фіктивні фірми, знаходився на одному з складських приміщень в промисловій зоні Харкова. “Там зберігалася вся документація цих фірм. Печатки ж ховали під стелею за знімними панелями”, – розповів представник ДФС.
Слідство триває.
Відзначимо, 30 березня на Харківщині ліквідовано канал фінансування тероризму, організований Жиліним. СБУ оголосила його в розшук.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас