Стало відомо, коли набудуть чинності гарантії США на другий транш євробондів України в $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли набудуть чинності гарантії США на другий транш євробондів України в $1 млрд

Фондовий ринок
523
Кредитні гарантії США на другий транш єврооблігацій України в розмірі $1 млрд набирають чинності 24 квітня 2015 року, повідомляється в доповіді Агентства з міжнародного розвитку (USAID), текстом якого володіє агентство “Інтерфакс-Україна”.
“Кредитні гарантії застосовні до позики, залученим протягом 30 днів, починаючи з моменту набуття чинності зазначених гарантій, і не перевищують $1 млрд для основної суми боргу. Кредитні гарантії забезпечують 100% виплату позичальником основної суми кредиту і нарахованих по ньому відсотків”, – повідомляється в документі.
У той же час термін, на який поширюються гарантії, не уточнюється.
Як повідомлялося, Україна в середині травня 2014 розмістила гарантовані США єврооблігації на $1 млрд. Прибутковість цінних паперів лише на 28 базисних пунктів перевищила прибутковість казначейських облігацій США і склала рекордно низькі для України 1,844% річних.
Зазначені єврооблігації погашаються 30 квітня 2019. Організаторами випуску виступили інвестбанки JP Morgan і Morgan Stanley.
У квітні-травні 2015 року Україна планувала випустити ще один транш гарантованих євробондів на суму $1 млрд.
У телефонній розмові віце-президент США Джозеф Байден запевнив президента України Петра Порошенка про готовність США надати $1 млрд кредитних гарантій в рамках фінансової підтримки у 2015 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас