У Раді впевнені, що бюджетна децентралізація дозволяє наповнити місцеві бюджети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді впевнені, що бюджетна децентралізація дозволяє наповнити місцеві бюджети

Казна та Політика
360
В результаті бюджетної децентралізації, яка є концепцією уряду Арсенія Яценюка, місцеві органи влади отримали додаткові кошти.
Про це заявив народний депутат фракції “Народний фронт”, член комітету з питань бюджету Павло Унгурян на засіданні парламенту.
“Сьогодні переважна більшість великих, середніх і малих населених пунктів у свою дохідну частину отримали додаткові серйозні ресурси. Наприклад, місто Южне Одеської області додатково отримав 55 млн грн, Одеса отримала 1,1 млрд грн до міського бюджету”, – сказав він. Він підкреслив, що це дуже серйозна підтримка для місцевої громади.
Унгурян зазначив, що 80% екологічного податку і додатковий 5% -ний акциз залишаються в місцевих бюджетах.
“Є питання адміністрування певних податків, а також швидкого та поетапного виділення освітньої та медичної субвенцій для місцевого казначейства. Необхідно домовитися про перерозподіл усередині району коштів між населеними пунктами, які збираються за рахунок додаткового акцизу, щоб ті населені пункти, які знаходяться на трасах і автодорогах і мають на своїй території автозаправні станції, магазини, готелі – могли ділитися з населеними пунктами, не мають цієї прибуткової частини “, – сказав народний депутат.
Він також закликав народних депутатів у п’ятницю, під час години запитань до уряду, разом з Кабінетом міністрів проаналізувати всі позитивні сторони дохідної частини бюджету.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас