Переговори про реструктуризацію євробондів Укрексімбанку штовхнули їх вартість вгору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори про реструктуризацію євробондів Укрексімбанку штовхнули їх вартість вгору

Фондовий ринок
1174
Котирування єврооблігацій державного Укрексімбанку на $ 750 млн з погашенням 27 квітня 2015 у вівторок, 21 квітня, злетіли на 8,28 процентних пункту (п.п.) після оприлюднення банком детальних умов реструктуризації цінних паперів.
За даними агентства Bloomberg, в даний час вказані єврооблігації банку торгуються на рівні 75,28% номіналу.
За оцінками керівника аналітичного департаменту інвесткомпанії “Конкорд Капітал” Олександра Паращія, оприлюднені банком умови реструктуризації є “приємною несподіванкою” для інвесторів.
“Це може свідчити про слабкість позицій банку і Міністерства фінансів у переговорному процесі з кредиторами. Більше того, подібна” капітуляція “Укрексімбанку може підвищити апетити власників євробондів при реструктуризації інших квазісуверенних і суверенних паперів”, – сказав він.
У той же час експерт вважає, що “привабливі пропозиції” емітента, швидше за все, будуть схвалені власниками євробондів.
У свою чергу, фахівець відділу продажів боргових цінних паперів інвесткомпанії “Драгон Капітал” Сергій Фурса вважає, що пропозицію банку навряд чи можна розцінювати як поступку з його боку. “Незважаючи на те, що умови в цілому непогані, вони припускають, що банк зараз взагалі нічого не буде виплачувати, за винятком відсотків, навіть 1-2% номіналу за згоду, що є звичайною практикою в таких випадках”, – сказав він.
Більш того, продовжив Фурса, оскільки купон за єврооблігаціями дуже високий, самому емітенту більш вигідно якомога швидше погасити випуск.
Тим не менш, аналітик VTB Captial Михайло Нікітін не виключає чергову відмову власників цінних паперів від пропозиції банку.
“Зберігається ризик чергового несхвалення пропозиції інвесторами, так як вони можуть бути не готові прийняти на себе першу чергу збитків ще до утримувачів субординованих випусків, за якими інформація про потенційну реструктуризації поки відсутня. Такий результат, у свою чергу, має на увазі ризик неконтрольованого дефолту”, – сказав він.
Не менш песимістичний в оцінках і аналітик Sberbank CIB Дмитро Поляков. “Навіть при поточних котируваннях цінних паперів їх прибутковість після реструктуризації виглядає вельми консервативною (близько 20% річних при ціні 76% номіналу), що зрозуміло на тлі невизначених перспектив реструктуризації суверенного боргу та загальної невизначеності подальшого розвитку подій як з точки зору української економіки, так і стосовно до банківського сектору країни “, – вважає експерт.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас