Пристрасті по Мін'юсту: МВС знайшло оригінал "люстраційної індульгенції", через яку обшукували будинки чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пристрасті по Мін'юсту: МВС знайшло оригінал "люстраційної індульгенції", через яку обшукували будинки чиновників

Кримінал
1802
Головне слідче управління МВС виявило і вилучило оригінал підробленого листа Міністерства юстиції України, що захищає заступника начальника ГУ ГФС Києва від люстрації.
Обшуки проводилися у шести посадових осіб ГУ ДФС міста Києва та Мін’юсту України, повідомляє прес-служба відомства. Оригінал підробленого листа № І-2687 від 13.02.2015 року був виявлений в ході обшуку у заступника начальника Головного управління ДФС Ганни Ігнатенко.
У МВС нагадали, що Головне слідче управління МВС України порушило справу за фактом підробки 19 березня цього року за зверненням Міністра юстиції України Павла Петренко.
“У ході слідства встановлено, що 13.02.2015 невідомою особою було підроблене лист Міністерства юстиції України № І-2687, адресований заступнику начальника ГУ ГФС Києва Ганні Ігнатенко про те, що відносно неї не застосовуються санкції, передбачені ч. 3 ст. 1 Закону України “Про очищення влади”. При цьому Міністерство юстиції повідомило, що лист № І-2687 від 13.02.2015 Мін’юстом не направлялося, і що до Ганни Ігнатенко повинні бути застосовані санкції, передбачені цим законом”, – зазначили в МВС.
“На даний час слідством встановлюється можлива причетність до цих правопорушень посадових осіб Міністерства Юстиції України. Крім того, для визначення, ким саме і на якому обладнанні було виготовлено фальшивий лист Мін’юсту, ГСУ МВС провело низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання низки осіб, підозрюваних у можливому співучасті в цьому злочині”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, обшуки у начальника департаменту Міністерства юстиції України Тетяни Козаченко та її заступника Дмитра Димова правоохоронці спробували провести в понеділок вранці. Козаченко спочатку не пустила оперативників в свій будинок, на місце події прибули її адвокати і журналісти.
У МВС у вівторок офіційно заявили, що глава відділу Мін’юсту з люстрації і її зам нібито “можуть бути причетні до підробки документа”, який “звільняв” від люстрації високопоставленого співробітника ДФС.
Козаченко в коментарі ЗМІ зазначила, що вона ініціювала оприлюднення згаданого вище листа за підписом першого заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової. Чиновниця передбачає, що нинішні обшуки – елемент тиску на неї та її підлеглого з метою перевірити їх на “зговірливість”.
Журналісти при цьому зазначили, що слідчі дії стосовно Козаченка ведуть саме співробітники ГСУ МВС, керівником якого є Віктор Сакал. Щодо останнього днем ​​раніше Козаченко подала позов до суду, вимагаючи його звільнення з люстрації.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас