Зарплати в Донецьку: кому платять більше 4 тис. на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати в Донецьку: кому платять більше 4 тис. на місяць

Особисті фінанси
2976
Закриття підприємств і установ, масовий виїзд донеччан з міста в спокійні регіони привели до краху системи працевлаштування в шахтарській столиці.
«Потрібно сапера на розмінування» – оголошення в Донецьку зразка весна-2015 красномовно говорить про те, хто нині в ціні.
Обіцяна непогана зарплата в 4500 гривень, за умови, що кандидат на вакансію буде не старше 30 років, за плечима у нього – служба в армії і знання саперної справи або хоча б піротехніки.
Термінали з пошуку вакансій відключені і мовчать, немає фахівців служби і тільки самотні здобувачі бродять між стендами з вивішеними вакансіями.
Вакансії вчителів-предметників, навіть з української мови та літератури, – всім пропонується 2000 грн. Правда, скрізь обмовка: «Заборгованість по зарплаті – три місяці».
Як виявилося, найпривабливіші зарплати (порівняно з іншими вакансіями в ДонЦЗ) пропонуються артистам балету і хору (близько 5000 гривень), власне саперам і водіям трамваїв (4000 і вище), просто водіям транспортних засобів – 3 тис. грн.
Медсестри, лікарі різних спеціальностей, навіть дуже затребувані травматологи можуть розраховувати на зарплату від 1200 до 1600 гривень. Інженеру з охорони праці – 1500 гривень зарплати, бухгалтеру – 2000, соцпрацівникам, робочим зеленого будівництва – і того менше.
У Всесвітній мережі на сайтах з пошуку роботи вакансії є, але спектр пропозицій не так вже й великий. Традиційний попит на робочі спеціальності, а також на людей, зайнятих у сфері обслуговування.
Так, зарплата робітника з виготовлення пластикових вікон стартує від 2000 гривень, потрібні також охоронці і двірники, щоправда, їх оплата праці не перевищує і 1500 гривень. Також потрібні продавці (від 2500 гривень), перукарі (заробітна плата залежить від виручки за день) і молодший медичний персонал (від 1200 гривень).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас