У великих держкомпаніях перевірять системи захисту інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У великих держкомпаніях перевірять системи захисту інформації

Кримінал
238
Кабінет міністрів України надав Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку) право на проведення перевірки стану криптографічного захисту інформації ряду великих державних підприємств.
Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряду №373-р від 15 квітня 2015 року.
Згідно з документом, Держспецзв’язку отримало право провести перевірку систем криптозахисту наступних держпідприємств: акціонерна холдингова компанія «Артем», «Укроборонсервіс», «Науково-технічний комплекс« Імпульс »,« Антонов »,« Информсервис »- Центр міжгалузевої спеціального зв’язку, НАК« Укренерго » і його п’ять відокремлених підрозділів, НАЕК «Енергоатом» та його три відокремлених підрозділи.
Згідно з розпорядженням уряду, метою перевірки є «запобігання завдання шкоди національній безпеці у сфері криптографічного захисту інформації». Перевірка систем захисту інформації підприємств буде проводиться в період квітень-червень 2015 року.
Зазначимо, раніше невідомі хакери неодноразово проводили DDoS-атаки на інтернет-ресурси державних органів та урядових порталів.
У квітні поточного року народні депутати зареєстрували законопроект №4994, у якому пропонується з метою підвищення інформаційної безпеки України посилити відповідальність за несанкціоноване втручання в інформаційно-телекомунікаційні (ІКТ) системи.
Відповідно до законопроекту, за несанкціоноване втручання в роботу ІТК систем і поширення електронної інформації з обмеженим доступом пропонується встановити покарання на строк від 2 до 6 років, в той час як на даний момент за подібні злочини порушники несуть адміністративну відповідальність і караються максимальним штрафом у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас