США усунуть антидемпінгові мита для української продукції, - Абромавічус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США усунуть антидемпінгові мита для української продукції, - Абромавічус

Казна та Політика
322
Уряди України та США домовилися про механізми усунення антидемпінгових мит на американському ринку для українських виробників труб, сталеливарних компаній і підприємств хімічної промисловості.
«Американська сторона запропонувала кілька рішень, у тому числі у вигляді можливості укладення Suspension Agreements (угод про призупинення дії мит- ред). Це досить важливе досягнення, враховуючи політичну чутливість цих питань», – зазначив міністр.
Він наголосив, що це є компромісним варіантом, оскільки остаточне зняття мит є дуже складним процесом зважаючи на багато політичних та економічних нюансів.
Однак, додав Абромавічус, “далі ми (українська сторона – ред.) будемо працювати над цим”. Антидемпінгові мита були накладені на Україну ще в той час, коли вона не мала статусу ринкової економіки.
«Зараз ми є членами Світової організації торгівлі, а також не купуємо газ за пільговою ціною, що було однією з причин запровадження таких мит, оскільки ми використовували не ринкові механізми», – пояснив міністр.
За словами Абромавічуса, це рішення стало успіхом багаторічних зусиль. “Це питання лобіювався досить давно і з боку уряду, і з боку українських виробників, які є досить серйозними компаніями”, – сказав міністр економіки України. Нагадаємо, що в даний час в США відбувається процес перегляду діючих антидемпінгових мит на вуглецевий гарячекатаний плоский прокат не в рулонах, встановлені в жовтні 2010 року.
В даний час розмір мита коливається в діапазоні 81,43% -237,91%. Також у США діють антидемпінгових мит щодо карбаміду, феросилікомарганцю, нітрату амонію, арматури сталевих труб. У відношенні плоского прокату і сталевих труб підписано угоду про цінові зобов’язання.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас