Яценюк озвучив суму боргів, яку Україна повинна реструктурувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк озвучив суму боргів, яку Україна повинна реструктурувати

Казна та Політика
5160
Одним з ключових завдань української влади є проведення переговорів щодо реструктуризації частини зовнішньої заборгованості в обсязі 23 млрд дол, яка є тягарем бюджету та економіки в цілому.
Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
«Основне, що потрібно зробити – це реструктуризувати значний обсяг заборгованостей, який у нас зараз ліг складним тягарем на українську економіку. 23 млрд доларів повинні бути реструктуризовані “, – сказав глава уряду.
“Ви розумієте, як йдуть переговори з кредиторами. Кредитори хочуть отримати більше. А я хочу заплатити менше. І ми будемо вести з ними цю дискусію, тому що я буду відстоювати національні інтереси української держави », – запевнив Яценюк.
Прем’єр додав, що зараз Україна переживає непрості часи і знаходиться в найскладніших умовах.
«Ми в складних умовах, і в цих складних умовах ми будемо виконувати нашу спільну програму з Міжнародним валютним фондом, знімати тягар з української економіки та створюючи передумови для зростання економіки. А таке зростання буде, якщо ми виконаємо програму, 2016 рік – це перший рік зростання », – зазначив голова уряду.
Відзначимо, загальний обсяг зовнішнього державного боргу України становить 70 млрд дол. Реструктуризація боргів є однією з вимог ключового кредитора країни – Міжнародного валютного фонду, мета якого – досягнення необхідного співвідношення між обсягом держборгу і ВВП на рівні не більше 71%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас