Києву терміново потрібен новий СІЗО, кошти на його будівництво планується залучити у західних партнерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Києву терміново потрібен новий СІЗО, кошти на його будівництво планується залучити у західних партнерів

Казна та Політика
722
У Державній пенітенціарній службі України заявляють про необхідність побудувати новий слідчий ізолятор Києва за межею міста, система в цілому буде реформуватися, в тому числі, із залученням коштів міжнародних партнерів та донорських організацій.
“Ми всіляко намагаємося, щоб захищалися права ув’язнених, але з іншого боку у нас є проблеми з інфраструктурою і зарплатою наших співробітників”, – сказав журналістам після відвідування Київського слідчого ізолятора заступник міністра юстиції Гія Гецадзе.
У свою чергу виконуючий обов’язки начальника управління Пенітенціарної служби в Києві та Київській області Сергій Сіденко зазначив, що частина будівель Київського (Лук’янівського) СІЗО “морально і фізично застаріла”. За його словами, є будови 1860, 1910 років.
“Назріла нагальна необхідність будівництва нового слідчого ізолятора і, ми вважаємо, не на цій території. Будувати необхідно, і негайно”, – заявив С.Сіденко, пояснивши, що ремонту ці будівлі не підлягають.
Разом з тим він додав, що на території Лук’янівського СІЗО побудований новий корпус, в якому утримуються жінки, заарештовані і засуджені.
Відповідаючи на запитання про те, коли буде побудований новий Київський слідчий ізолятор, заступник міністра юстиції сказав: “Перший камінь нового СІЗО не знаю, коли буде. Але коли треба було побудувати – вчора”.
На уточнююче запитання про те, звідки будуть братися кошти на будівництво нового слідчого ізолятора і в цілому на реформування пенітенціарної системи України, Г.Гецадзе сказав: “Ми зараз розробляємо план і хочемо просити західних партнерів і донорські організації, щоб вони взяли участь в інфраструктурних проектах”.
“Я як посадова особа, як громадянин і як житель Києва хотів би, щоб СІЗО було за межами Києва”, – додав у свою чергу С.Сіденко.
Він зазначив, що розміщення слідчого ізолятора в центрі міста поруч з житловими будинками викликає незручність для місцевих жителів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас