З травня «Яндекс» запускає новий алгоритм пошуку: всі сайти з покупними посиланнями будуть покарані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З травня «Яндекс» запускає новий алгоритм пошуку: всі сайти з покупними посиланнями будуть покарані

Технології&Авто
1217
Цього року пошуковики затіяли справжню революцію в системах ранжирування веб-сторінок. Днями компанія «Яндекс» зробила важливе оголошення для власників сайтів і SEO-фахівців: розповіла про швидкий запуск нового алгоритму «Мінусинськ».
Коли цей алгоритм запрацює, всі сайти, які використовують SEO-посилання, ранжируватимуться нижче. Про це заявив керівник пошукових сервісів компанії Олександр Садовський на конференції «Тиждень Байнета. Вистоки».
Алгоритм запрацює з 14 травня в Україні, Росії, Білорусі та Казахстані. Але починати щось робити потрібно заздалегідь. «Якщо знімете 13 травня, пошукова система просто не встигне переіндексувати сайти», – попереджає Садовський. Починаючи з середини травня, сайти, для просування яких активно використовуються SEO-посилання, можуть ранжуватися гірше.
«В середньому, на 14 позицій, це – виліт за першу, а частіше – за другу сторінку екрану і надовго. Це торкнеться всіх, хто активно купує, чим активніше – тим вищі шанси », – зазначив Олександр.
Для сайтів буде розраховуватись контрольний профіль, в якому враховується абсолютна і відносна кількість SEO-посилань, час їх існування. Спочатку сайти- «лідери» з SEO-спаму будуть попереджені через панель вебмастера, якщо власник сайту таке попередження проігнорує, сайт почне знижуватися у видачі.
При цьому в компанії обіцяють, що відмова від покупних посилань не вплине на позиції сайту: в деяких випадках сайт навіть піднімається в ранжируванні.
«Наша мета – не покарати сайти, а сприяти припиненню витрат ресурсів на контрольний спам і створення великої кількості неякісних сайтів для продажу посилань», – пояснили в прес-службі компанії.
Нагадаємо, з 21 квітня Google почне «карати» в мобільній видачі ті сайти, які не були оптимізовані для використання на мобільних пристроях.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас