Уряд України має намір послабити вимоги до концентрації бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України має намір послабити вимоги до концентрації бізнесу

Казна та Політика
678
Кабінет міністрів має намір підвищити вартісні показники, у разі досягнення яких бізнес повинен звертатися до Антимонопольного комітету України (АМКУ) за дозволом на концентрацію бізнесу і оцінкою впливу концентрації на конкуренцію.
Про це йдеться в Плані заходів з дерегуляції господарської діяльності, затвердженому розпорядженням Кабміну № 357-р від 18 березня 2015, оприлюдненому у вівторок.
Кабмін вказав, що з цією метою Антимонопольний комітет та інші центральні органи виконавчої влади повинні не пізніше третього кварталу 2015 подати уряду проект змін до закону “Про захист економічної конкуренції”.
Згідно з чинним законодавством, дозвіл АМКУ на концентрацію бізнесу необхідно, якщо сукупна вартість активів або сукупний обсяг продажу товарів учасниками концентрації за останній фінансовий рік, у тому числі за кордоном, перевищує еквівалент EUR12 млн і при цьому ці ж показники хоча б у одного і не менш ніж у двох учасників концентрації перевищують еквівалент EUR1 млн.
План заходів з дерегуляції також передбачає, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) разом з Міністерством юстиції повинні до липня 2015 подати Кабміну проект закону, в якому буде визначено перелік адміністративних послуг та розмір плати за їх надання.
МЕРТ має до кінця року розробити та внести в Кабмін проект закону про скорочення не менше ніж на чверть кількості документів дозвільного характеру та впровадженні принципу заяв ведення господарської діяльності.
До кінця 2016 року МЕРТ має скасувати обов’язкову сертифікацію продукції в державній системі сертифікації (УкрСЕРПО), скасувати або замінити близько 13 тис. стандартів колишнього СРСР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас