Кабмін затвердив план, за яким буде підтримувати IT-індустрію в 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив план, за яким буде підтримувати IT-індустрію в 2015 році

Технології&Авто
745
Кабінет міністрів України затвердив план заходів на 2015 рік щодо підтримки розвитку української індустрії програмної продукції.
Відповідний документ закріплений розпорядженням уряду №338-р від 8 квітня 2015 року.
Згідно з планом заходів, Кабмін доручив Мінекономрозвитку, а також за погодженням Національної академії наук та IT-асоціацій провести дослідження з впровадження економічних стимулів для розвитку індустрії програмної продукції в Україні, у тому числі за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги. Також уряд доручив ряду міністерств і відомств розробити законопроекти для внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів з метою визначення термінів «програмна продукція», «поставки програмної продукції» та «онлайн-сервіс», спрощення процедури підтвердження надання нерезидентам послуг в IT-сфері та інші зміни.
Також Кабмін доручив удосконалити навчальну програму з інформатики для школярів з метою збільшення обсягу викладання основ алгоритмізації та програмування, поліпшити систему підготовки IT-спеціалістів та сприяти проведенню фундаментальних і прикладних наукових досліджень в галузі інформаційних технологій. Крім того, уряд відзначив необхідність поліпшення іміджу України з метою залучення вітчизняних та іноземних інвестицій для розвитку індустрії програмної продукції.
Відзначимо, за даними аналітичної компанії IDC, в 2014 році український ринок інформаційних технологій скоротився в 2 рази – до 1,463 млрд дол. (З урахуванням ринку телефонів і смартфонів – на 43%, до 2,243 млрд дол)
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас