Кредитори державного «Укрексімбанку» перенесли кворум з питання відстрочки виплати $750 млн боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори державного «Укрексімбанку» перенесли кворум з питання відстрочки виплати $750 млн боргу

Фондовий ринок
1003
Збори власників єврооблігацій Державного експортно-імпортного банку (Укрексімбанк, Київ) на $750 млн з питання відстрочки погашення цінних паперів на три місяці перенесено на 27 квітня 2015 у зв’язку з відсутністю кворуму на зборах 13 квітня, повідомляється в листі банку.
Як повідомлялося, Укрексімбанк в середині квітня 2010 розмістив п’ятирічні єврооблігації на $500 млн зі ставкою купона 8,375% річних і терміном обігу до 27 квітня 2015 року. Потім у жовтні того ж року банк дорозмістив цінні папери на суму $250 млн.
Андреррайтерами випуску виступили Citigroup Inc. і Credit Suisse AG.
27 березня 2015 р. Укрексімбанк запропонував інвесторам розглянути можливість відстрочки погашення зазначених євробондів на три місяці.
Крім того, банк просив власників не застосовувати визначення “потенційний дефолт” або “дефолт”, які могли або можуть виникнути з цінних паперів у зв’язку з нездатністю банку здійснювати за ним розрахунок у встановлену дату через затримку реєстрації Нацбанком України додаткової угоди за зобов’язаннями. Банк також попросив відмовитися від застосування будь-яких прав, які можуть виникнути в результаті настання випадків “потенційного дефолту” або “дефолту”, за умови, що дата розрахунку з цінних паперів буде 27 липня або раніше, інакше утримувачі цінних паперів будуть вправі реалізувати свої права.
Крім того, емітент попросив власників не застосовувати визначення “потенційний дефолт” або “дефолт”, які могли або можуть виникнути за будь-якими іншими зобов’язанням банку.
Укрексімбанк заснований в 1992 році. Його єдиним власником є держава.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року з розміром загальних активів (126 млрд грн) Укрексімбанк займав 3-е місце серед 158 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас