У НБУ з'ясували, скільки підприємців очікує подальшої девальвації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ з'ясували, скільки підприємців очікує подальшої девальвації

Валюта
4665
Подальшого знецінення гривні очікують 88,4% підприємців, свідчать дані опитування, яке проводилося Національним банком України (НБУ) з 13 лютого по 6 березня.
“У першому кварталі 2015 р. девальваційні очікування посилилися через різке зниження офіційного курсу гривні порівняно з попереднім кварталом. Незмінність курсу гривні до долара США в наступні 12 місяців очікують лише 6,2% респондентів порівняно з 12,8% у попередньому кварталі. Знецінення гривні прогнозують 88,4% респондентів (у попередньому кварталі – 82%)”, – вказується в звіті, текст якого розміщений на веб-сайт НБУ.
У звіті також ідеться, що в період проведення опитувань курс на міжбанківському валютному ринку коливався в діапазоні 18-30 грн/$1 і становив у середньому за період 22 грн/$1.
За даними НБУ, переважна більшість респондентів очікує, що через 12 місяців середнє значення курсу гривні до долара США складе більше 21,5 грн/$1.
При цьому в наступні 12 місяців респонденти очікують зростання споживчих цін в середньому на 27,3% і пов’язують його з підвищенням витрат на виробництво, а також знеціненням гривні до іноземних валют.
За даними Нацбанку, в опитуванні взяли участь 942 підприємства з 22 регіонів країни (без урахування тимчасово окупованої території Криму, а також Донецької та Луганської областей), які представляють економіку за основними видами діяльності, формами власності, розмірами за кількістю працівників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас