Порошенко має намір залучати товарні потоки для відродження українського торгового флоту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко має намір залучати товарні потоки для відродження українського торгового флоту

Казна та Політика
327
Для відродження українського торгового флоту необхідний прихід інвесторів, які сприяють залученню в країну торгових потоків, вважає президент України Петро Порошенко.
“Для того щоб ми відродили торговий флот, на мою думку, потрібно починати з прозорого та ефективного приходу інвестора в портову інфраструктуру. Це інвестори, які прийдуть не з новими технологіями і грошима, а з товарними потоками, щоб товарні потоки Сінгапуру, Гонконгу, Китаю , Філіппін, Індонезії, країн Південно-Східної Азії йшли до Європи через Одесу. Як тільки тут буде потужна портова інфраструктура, як тільки будуть надійні лінії, відродиться торговельний флот “, – сказав глава держави в рамках робочої поїздки до Одеси в п’ятницю.
Він також звернув увагу існуючі високі портові збори, неефективну державну податкову політику транзиту, відсутність грошових і вантажних потоків.
“Питання потрібно вирішувати в комплексі. Також це стосується і суднобудівного комплексу. Для цього ми робимо перші дуже важливі кроки, дерегуляцію … вирішуємо питання створення інвестиційного клімату, справедливої податкової бази”, – зазначив президент.
Він також додав, що сьогодні вивчається питання приватизації морських портів. “На сьогоднішній день всі вважають, що порти в Одесі не приватизовані. А подивіться, як вони розтягнуті між якимись непрозорими і нерідко нечистими на руку комерційними корумпованими структурами”, – додав П.Порошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас