GM не відкликатиме 2 млн автомобілів з корозією гальмівних магістралей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM не відкликатиме 2 млн автомобілів з корозією гальмівних магістралей

Технології&Авто
406
Компанії General Motors Co. після чотирирічного розслідування американських регуляторів вдалося уникнути відкликання 2 млн пікапів і позашляховиків, у яких проржавіли гальмівні магістралі.
Дефект визнаний наслідком природного зносу. Корозія гальмівних магістралей найчастіше зустрічається в північних штатах, де взимку на дорогах використовується сіль. Скарги з цих регіонів склали більшу частину від загальної кількості – 2,7 тис. з 3 тис.
Національне управління безпекою руху на трасах (NHTSA) розслідувало випадки корозії гальмівних магістралей пікапів 1999-2003 років випуску. Зокрема, були вивчені 10 моделей під брендами Cadillac, Chevrolet і GMC, включаючи такі моделі, як Escalade, Avalanche, Silverado, Suburban, Tahoe і Yukon.
NHTSA постановило, що із заявлених 94 аварій, які спричинили 26 випадків отримання травм, жодна не була серйозною і не призвела до розкриття подушки безпеки. Навіть у разі часткової корозії гальм вони продовжували функціонувати, і гальмівний шлях автомобіля відповідав стандартам безпеки, прийнятим в США. Таким чином, дана проблема визначена як природне старіння запчастин, що не виходить за рамки звичайного для автомобілів, що використовуються більше 8 років.
Раніше GM вже відкликала майже 30 млн автомобілів в США, в тому числі 2,6 млн машин – у зв’язку з дефектом в замку запалювання, який призвів до загибелі 80 осіб. За підсумками минулого року в цілому кількість відкликань машин з американського ринку різними автовиробниками склала 63,9 млн.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас