Долар зміцнюється в четвер відносно євро та ієни після публікації протоколу засідання ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар зміцнюється в четвер відносно євро та ієни після публікації протоколу засідання ФРС

Валюта
1065
Долар США зміцнюється в четвер відносно євро та ієни після публікації протоколу березневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС), що підтвердив, що американський ЦБ має намір підняти ставку пізніше цього року.
Згідно з протоколом засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), що пройшов 17-18 березня, керівники Федрезерву розійшлися в думках щодо термінів підйому базової процентної ставки.
Кілька представників FOMC в березні підтримували перехід до підвищення процентних ставок починаючи з червня. Разом з тим ряд учасників засідання заявляв про те, що умови для підвищення процентних ставок складуться тільки в другому півріччі, оскільки низькі ціни на нафту і зміцнення долара, швидше за все, будуть перешкоджати посиленню інфляції в США.
“Інвестори купують долари, особливо в парі з євро, вважаючи, що прогноз щодо часу підйому ставки Федрезервом є не надто “голубиним”, – відзначає виконавчий директор валютного підрозділу Credit Agricole Corporate&Investment Bank Юдзі Саїто.
“Консенсус-прогноз ринку залишається колишнім – ставка буде піднята у вересні, хоча зберігається невелика можливість її підвищення в червні, але це залежатиме від статданих з економіки США”, – говорить експерт.
Курс долара США до євро піднявся в ході торгів у четвер до $1,0761 порівняно з $1,0781 на закриття ринку в середу.
Вартість американської валюти щодо ієни збільшилася до 120,27 ієни проти 120,13 ієни напередодні.
Пара євро/ієна торгується на рівні 129,44 ієни в порівнянні з 129,51 ієни за підсумками попередніх торгів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас