Рішення АМКУ коштувало "Украероруху" майже 5 млн грн додаткових витрат, - Мінінфаструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення АМКУ коштувало "Украероруху" майже 5 млн грн додаткових витрат, - Мінінфаструктури

Казна та Політика
290
Рішення Антимонопольного комітету України про скасування тендера “Украероруху” добровільного страхування відповідальності провайдера аеронавігаційних послуг призвело до того, що останній поніс близько 5 млн грн додаткових необґрунтованих витрат, заявляє Міністерство інфраструктури України.
Як повідомила прес-служба міністерства, 31 березня 2015 АМКУ скасував результати конкурсних торгів через скарги одного з учасників, який не став переможцем тендеру, і “Украерорух” не зміг укласти новий договір страхування.
“У ході тендеру “Украерорух” отримав конкурсні пропозиції, за якими розмір страхової премії за договором страхування був значно нижче діючих умов. Зокрема, краща пропозиція передбачала платіж в сумі $335 тис на рік, що фактично дорівнює квартальному платежу за чинним договором. Таким чином , завдяки процедурі закупівель, суму контракту вдалося знизити майже в чотири рази “, – йдеться в повідомленні міністерства.
Однак, за його даними, рішенням АМКУ результати конкурсних торгів були скасовані, підприємство було змушене продовжити діючий контракт і через це додаткові фінансові витрати “Украероруху” склали 4,8 млн грн.
“Міністерство інфраструктури України вважає викладену вище ситуацію спробою перешкодити державному підприємству укласти контракт на більш вигідних умовах. Однак, незважаючи на будь-який тиск з боку зацікавлених сторін,” Украерорух “ і надалі буде захищати свої інтереси і робити все для того, щоб забезпечити прозору процедуру тендера і заощадити кошти на державні закупівлі “, – підкреслює міністерство.
У зв’язку з цим тендерний комітет Украероруху оголосив про повторне проведення конкурсу. Документація конкурсних торгів опублікована 2 квітня 2015 р. Розтин пропозицій учасників призначено на 13 травня.
Як повідомлялося, АМКУ скасував процедуру закупівлі вищезазначених послуг у зв’язку з недотриманням замовником вимог тендерної документації. Основною причиною такого рішення стала відсутність у двох з трьох учасників торгів, у тому числі у переможця – торгово-страхової компанії “Бусин” (Київ), підписи перестраховика, що підтверджує перестрахувальне покриття. Необхідні документи з підписами, які підтверджують перестрахувальне покриття, були тільки у третього учасника торгів СТ “Іллічівське”.
АМКУ зобов’язав “Украерорух” відмінити процедуру закупівлі, включаючи акцепт від 27 лютого з СК “Бусин”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас