Зростання золотовалютних резервів України був цілком очікуваний, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання золотовалютних резервів України був цілком очікуваний, - думка

Казна та Політика
734
У березні золотовалютні резерви Національного банку України зросли на 77% м/м (+ $ 4,3 млрд.), досягнувши $ 9,9 млрд., що відповідає 2,0 місяцям прогнозного імпорту в 2015 р
Таке зростання резервів був очікуваним після отримання Україною першого траншу кредиту МВФ у розмірі $4,9 млрд. В рамках програми розширеного фінансування (EFF), зазначає Олена Бєлан, головний економіст Dragon Capital.
“Крім цього, минулого місяця Україна отримала від Канади кредит у розмірі 0,2 млрд. канадських доларів. Дані надходження були частково компенсовані витратами на обслуговування валютного боргу, що склали $0,9 млрд”, – додала експерт.
У НБУ також зазначили, що на валютному ринку банк в березні придбав $0,6 млрд. (В основному завдяки поточним жорстким валютним обмеженням) і продав $0,4 млрд., Переважно для оплати імпортного газу. Надалі на динаміку резервів впливатимуть результати реструктуризації держ. боргу (зокрема, (не) згода Росії реструктуризувати єврооблігації на суму 3,0 млрд дол.), своєчасне надходження траншів від МВФ та інших офіційних кредиторів і темпи відтоку капіталу.
“Ми очікуємо, що за результатами року резерви Нацбанку залишаться біля позначки $10 млрд. (2,0 місяця імпорту) і виростуть до $15,0 млрд. (3,0 місяця імпорту) в 2016 р.”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас