Центробанк Австралії втримав ставку на рекордно низькому рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Австралії втримав ставку на рекордно низькому рівні

Світ
156
Центральний банк Австралії зберіг процентні ставки на утримання у вівторок, незважаючи на те що економісти прогнозували зниження. Тепер ринок буде очікувати цього кроку в травні.
В результаті рішення регулятора ставка залишилася на рекордно низькому рівні 2,5%. “Подальше пом’якшення політики може бути доцільним в наступні періоди, – зазначив глава центробанку Гленн Стівенс у своїй заяві. – Рада буде продовжувати оцінювати дану міру на майбутніх зустрічах”.
Перспективи економічного підйому стають все більш туманними, з’явилася загроза зростання безробіття, при цьому центральний банк висловив занепокоєння з приводу падіння цін на залізну руду до мінімуму за десятиліття поряд з уповільненням збільшення ВВП Китаю, яке перевершило прогнози.
Піднебесна є найбільшим торговим партнером Австралії та імпортером залізної руди, яка є головною статтею експорту Зеленого континенту.
Згідно ABC News “федеральний уряд має намір ввести податок на банківські депозити в травні”. Забавно, що ідея про податок на банківські депозити була піднята лейбористами і піддалася критиці з боку Тоні Еббота.
Багато що змінилося протягом двох років, і, як повідомляє ABC, заступник міністра фінансів Джош Фрайденберг заявив, що податок може бути введений перед прийняттям бюджету.
“Будь-які оголошення або рішення навколо цієї заходи, які ми обговорювали на останніх виборах, будуть прийняті напередодні або в ніч ухвалення бюджету”, – зазначив він. “Очікуються жорсткі рішення по бюджету в цьому році, але будуть і хороші новини”, – пообіцяв пан Фрайберг.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас