На плечі народу: Політичні партії збираються фінансувати з держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На плечі народу: Політичні партії збираються фінансувати з держбюджету

Казна та Політика
1002
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України внести зміни до Бюджетного кодексу і передбачити з 1 січня 2017 у загальному переліку видатків державного бюджету статтю про фінансування політичних партій.
Про це йдеться в проекті закону «Про внесення змін до статті 87 Бюджетного кодексу України (щодо фінансової підтримки політичних партій)» (№2564).
«Частину першу статті 87 Бюджетного кодексу України доповнити пунктом наступного змісту:«фінансову підтримку політичних партій», – йдеться в проекті закону. – Закон набирає чинності з 1 січня 2017».
Як говориться в пояснювальній записці до законопроекту, мета нововведення – присікти природу політичної корупції.
«Прийняття проекту закону сприятиме підвищенню прозорості фінансування політичних партій в Україні, протидії політичній корупції, приведення законодавства у сфері фінансування політичних партій у відповідність з міжнародними стандартами системи політичного фінансування», – йдеться в пояснювальній записці.
Нагадаємо, Україна має багатопартійну систему, і станом на жовтень, за даними ЗМІ, в Україні налічувалося близько 225 політичних партій.
В той же час, в парламенті представлені лише основні політичні сили, а саме – пропрезидентський Блок Петра Порошенка, партія прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка «Народний фронт», політичне об’єднання «Самопоміч» мера Львова Андрія Садового, Опозиційний блок Юрія Бойка, Радикальна партія Олега Ляшка та Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас