МЕРТ закликає посилити захист інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ закликає посилити захист інвесторів

Казна та Політика
160
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) закликає народних депутатів підтримати у другому читанні законопроект про посилення захисту прав інвесторів в Україні (№2259), необхідний для отримання фінансування з боку Світового банку (СБ) за програмою DPL.
Про це написав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов на своїй сторінці в Facebook.
“У вівторок або в середу розраховуємо на прийняття документа в цілому. Просимо депутатів максимально підтримати”, – пише заступник міністра.
Законопроект передбачає введення інституту незалежних директорів, жорсткі правила для угод із зацікавленістю, можливість подачі похідних позовів, посилення відповідальності посадових осіб за заподіяний компанії збиток, обов’язковий лістинг для приватних акціонерних товариств.
“(Це буде – ред.) потужний крок до створення в країні нормального фондового ринку та гармонізація законодавства з європейським”, – вважає заступник міністра.
Як повідомлялося, на розгляді у Верховній Раді знаходяться п’ять законопроектів, прийняття яких необхідно для отримання від СБ другої програмної позики на політику розвитку (DPL-2) в обсязі $800 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас