Депутати хочуть посилити механізм внесення змін до Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати хочуть посилити механізм внесення змін до Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців

Казна та Політика
760
Верховна Рада має намір посилити механізм внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізосіб-підприємців України.
За законопроект №1475 про внесення змін до закону про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що стосуються запобігання внесення зміни до Єдиного державного реєстру за підробленими документами, в першому читанні проголосували 267 народних депутатів.
За словами автора законопроекту народного депутата Оксани Продан (фракція “Блок Петра Порошенка”), документ передбачає, що всі зміни до Єдиного державного реєстру, які стосуються керівництва підприємств, статутних документів, повинні вноситися тільки при наявності мокрих підписів на протоколі рішень засновників (учасників) підприємства або ж за нотаріально завіреним документам.
Вона зазначила, що згідно з чинним законом, для того, щоб внести зміни до Єдиного державного реєстру, достатньо надати державному реєстратору “просто папірець, копію документа без завірення, без будь-якої печатки або мокрого підпису”.
За словами О.Продан, такий стан речей сприяє тому, що це використовують нечесні люди, і навіть правоохоронні органи потім не можуть прийняти заяву і відкрити кримінальні провадження, так як для цього немає підстав в законодавстві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас