Ринки акцій країн, що розвиваються, піднялися до максимуму за 4 місяці на даних із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій країн, що розвиваються, піднялися до максимуму за 4 місяці на даних із США

Фондовий ринок
245
Ринки акцій emerging markets піднялися в понеділок до максимуму за чотири місяці, оскільки слабкі дані про зайнятість у США дозволяють інвесторам розраховувати на більш тривале збереження дешевої ліквідності.
Індекс MSCI Emerging Markets піднявся в ході торгів 6 квітня на 0,8% – до 1002,47 пункту.
Зростання зайнятості в США в березні був найгіршим за 15 місяців – 126 тис. нових робочих місць. Експерти, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували підвищення показника на 245 тис., при цьому найслабший прогноз становив 179 тис. Безробіття залишилася на рівні 5,5%, який є мінімальним майже за сім років.
“Слабкість даних зі США – чудова новина для цього регіону. Вона заохочує відтік коштів з розвинених ринків і підвищує порівняльну привабливість тих, що розвиваються”, – заявив аналітик фондових ринків з Nomura Holdings в Сінгапурі мікс Дас.
Курс акцій Samsung Electronics co. виріс на 2,5% на торгах у Сеулі. Індикатор високотехнологічних компаній emerging markets близький до рекордно високому рівню.
Ціна паперів Philippine Long Distance Telephone Co. підскочила на 3,1%, а філіппінський фондовий індекс в цілому обновив історичний максимум.
Валюти більшості країн також дорожчають в понеділок по відношенню до долара США.
З початку 2015 MSCI Emerging Markets додав 4,8%, котирування акцій входять до нього компаній перевищують прогнозовану річний прибуток у 12,1 разу. Тим часом індекс розвинених країн MSCI World виріс на 2,7% за той же період, а відношення вартості акцій до очікуваного прибутку для нього помітно вище – 16,7 рази.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас