Одеського хакера, який зламав сайт Мін'юсту, хочуть посадити на 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеського хакера, який зламав сайт Мін'юсту, хочуть посадити на 6 років

Кримінал
1082
27 річний програміст зламав Інтернет-сайт “Інформаційного центру” Міністерства юстиції України та без обов’язкової офіційної сплати отримував інформацію з Державного реєстру права на нерухоме майно. Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Одеській області.
Відзначається, що в Головне управління МВС України в Одеській області надійшло звернення директора одеської філії державного підприємства “Інформаційний центр” Міністерства юстиції України про несанкціоноване втручання невідомого в роботу електронно-обчислювальної автоматизованої системи, яка забезпечує роботу баз даних державного реєстру права на нерухоме майно.
Співробітниками Одеського регіонального управління боротьби з кіберзлочинністю спільно з прокуратурою Приморського району Одеси встановлено, що протягом січня поточного року 27-річний хакер в невстановленому порядку, без офіційної обов’язкової сплати на рахунок ДП “Інформаційний центр” Міністерства юстиції України, незаконно отримував довідки з державного реєстру права на нерухоме майно. У його квартирі правоохоронці провели огляд інформаційного наповнення жорсткого диска від комп’ютера. Проведена комп’ютерно-технічна експертиза підтвердила факт неодноразового доступу до зазначених баз даних і обсяг незаконно отриманих відомостей.
Як розповів начальник УБК Юрій Виходець: “Підозрюваний, маючи відповідну освіту і знання в області інформаційних технологій та комп’ютерного програмування, в обхід встановленого порядку, спочатку по черзі завантажив більше 20 файлів формату”.pdf “з відомостями про нерухоме майно. Потім він створив програмний код , за допомогою якого автоматично і безкоштовно скачав ще 1600 файлів з відомостями Державного реєстру прав на нерухоме майно. Його дії призвели до порушення процесу обробки інформації та її витоку “.
Слідчим відділом Приморського РВ ОМУ ГУМВС правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1, ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України . Такі дії караються позбавленням волі до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання, які є власністю винної особи.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас