Німецький бізнес уже розраховує на багатомільярдні контракти з Іраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький бізнес уже розраховує на багатомільярдні контракти з Іраном

Світ
613
Німецький бізнес після досягнення у четвер, 2 квітня, рамкової угоди з врегулювання іранської ядерної проблеми розраховує на багатомільярдні контракти з Ісламською Республікою.
“Угода оцінюється німецькою економікою як обнадійливий сигнал”, – заявив експерт з зовнішньоекономічної діяльності Федерального об’єднання торгово-промислових палат Німеччини (DIHK) Фелікс Нойгарт.
Якщо економічні санкції будуть зняті до 1 липня, “бізнес з Іраном може вже в другій половині року значно набрати обертів”. На думку експерта, у найближчі п’ять років можна буде навіть говорити про подвоєння експорту.
Після зняття ряду санкцій в 2014 році експорт до Ісламської Республіки зріс майже на 30%, досягнувши позначки в 2,4 мільярда євро. “У довгостроковій перспективі торговий баланс з Іраном може обчислюватися десятками мільярдів євро”, – вважає Нойгарт.
За словами експерта, Ісламська Республіка представляє потенційний інтерес – як завдяки багатим природними ресурсами, так і у зв’язку з великим споживчим ринком.
При цьому на ньому традиційно користуються попитом продукція і послуги з маркою “Зроблено в Німеччині”. Зокрема, зазначає Нойгарт, “як і раніше дуже високий інтерес до німецьких машин та устаткування”. Хороші можливості є для автомобільної та хімічної промисловості, фармацевтики, виробників медичної техніки та відновлюваних джерел енергії.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас