Наступного тижня представник Мінінфраструктури буде переконувати Wizz Air залишитися в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступного тижня представник Мінінфраструктури буде переконувати Wizz Air залишитися в Україні

Технології&Авто
1623
Міністерство інфраструктури України сподівається, що угорська авіакомпанія Wizz Air може змінити своє рішення щодо роботи її української “дочки” – “Візз Ейр Україна”, повідомив глава міністерства Андрій Пивоварський.
“Наступного тижня мій перший заступник Володимир Шульмейстер буде зустрічатися в Швейцарії з керівництвом Wizz Air. Ми розуміємо їхню позицію, економічні причини: їм потрібно скоротити неприбуткові ринки. В той же час ми спробуємо зробити їм пропозицію, яка, сподіваюся, дозволить змінити свою точку зору щодо існування їхньої української компанії”, – сказав він.
При цьому А.Пивоварський додав, що міністерство буде продовжувати наполягати на підписанні договору про спільний авіапростір з Європейським Союзом.
Як повідомлялося в кінці березня, угорська Wizz Air Holdings Plc продовжить реструктуризацію діяльності в Україні. З 20 квітня 2015 р. Wizz Air Hungary буде виконувати вісім рейсів в Україну та з України, а її “дочка” – “Візз Ейр Україна”, яка в даний час виконує 16 рейсів на двох літаках, – припинить діяльність з 20 квітня.
“У продовження скорочення авіапарку “Візз Ейр Україна” торік знадобилася подальша оптимізація та реструктуризація активностей Wizz Air в Україні. Це пов’язано з нестабільністю в східній Україні, девальвацією і нестабільністю місцевої валюти, впливом контролю обміну валюти. Wizz Air Hungary постарається знизити вплив даних факторів і дозволить Wizz Air залишитися однією з ключових авіакомпаній на українському ринку. Авіакомпанія буде готова до розширення активностей в Україні, коли ситуація на ринку покращиться”, – йшлося в повідомленні авіакомпанії.
Крім того, зазначалося, що буде продовжено виконання таких рейсів: Київ – Будапешт, Київ – Лондон (Лутон) без змін. На рейси Київ – Кельн, Київ – Дортмунд, Київ – Гамбург, Київ – Катовіце, Київ – Ларнака, Київ – Мюнхен необхідно перебронювати квитки через Wizz Air Hungary.
Припинені з 20 квітня маршрути: Київ – Барселона, Київ – Валенсія, Київ – Кутаїсі, Київ – Москва, Київ – Мілан, Київ – Неаполь, Київ – Венеція, Львів – Мілан, Львів – Неаполь, Львів – Венеція.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас