Падіння акцій нафтовидобувних компаній світу викликало сплеск інтересу в інвесторів, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння акцій нафтовидобувних компаній світу викликало сплеск інтересу в інвесторів, - WSJ

Енергетика
195
Падіння цін на нафту і обвал акцій нафтовидобувних компаній, який послідував за ним, призвели до підвищення активності інвесторів в даному секторі.
Індекс світових нафтогазових компаній, відстежується FactSet, за останні шість місяців впав на 27%, тоді як ціни на нафту знизилися більш ніж удвічі з літа минулого року. Багато аналітиків вважають, що таке різке падіння надмірне, і незабаром ринок відновиться – а значить, зараз саме час для інвестицій в цінні папери компаній сектора.
“Після досить слабкого 2014 р. ми починаємо бачити перспективи, пов’язані з енергетичними компаніями, і можливість оновити свій портфель”, – сказали аналітики інвестфонду Third Point. З ними погодилися колеги з GAM Holding і Man Group, зазначивши, що одним з напрямків інвестицій можуть стати облігації компаній, рейтинг яких був знижений до неінвестиційного рівня головним чином через падіння цін на нафту.
Інвесткомпанія Carlyle Group створила новий фонд обсягом $2,5 млрд спеціально для роботи в енергетичному секторі. І хоча більшу частину коштів інвестори внесли до листопадового обвалу нафтових котирувань, компанія не має наміру згортати його діяльність. “Якщо ви вибираєте підходящий час для інвестицій, то цей час настав”, – сказав глава нового фонду Марсель ван Поке.
Аналогічний фонд обсягом $4 млрд створила компанія Warburg Pincus LLC.
Багато інвесторів збільшують вже наявні у них пакети акцій енергетичних компаній. Віце-президент Franklin Templeton Ділан Болл заявив про збільшення інвестицій в нафтосервісні компанії Hallibuton і Baker Hughes, що готуються до злиття, а також у найбільші міжнародні видобувні фірми Chesapeake Energy, BP Group, Eni і Total. За його прогнозом, ціни на нафту відновляться до $70 за барель.
Том Нельсон, керівний фондом обсягом $ 1 млрд в компанії Investec Asset Management, повідомив про придбання нових паперів Anadarko Petroleum, Marathon Oil і Apache Corp. Він також очікує, що середня ціна барелі нафти в 2015 році складе $70, тоді як поки це значення дорівнює $55.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас