Курс євро до долара США завершив I квартал рекордним падінням, росте в середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс євро до долара США завершив I квартал рекордним падінням, росте в середу

Валюта
1279
Вартість євро в січні-березні звалилася на 11% щодо долара – це найзначніше зниження з січня 1999 року, коли почалися торги європейською валютою.
Курс євро до ієни в минулому кварталі також опустився на 11%, що стало максимальним падінням з вересня 2011 року.
“Невизначеність щодо того, як буде розвиватися ситуація навколо Греції зберігається, – зазначає старший валютний трейдер Silicon Valley Bank Піт Карабатос. – Квартальне падіння курсу євро є найгіршим з моменту введення європейської валюти в обіг, і я очікую збереження негативної динаміки в другому кварталі. Однак я сумніваюся, що зараз варто очікувати паритету в парі євро/долар “.
У середу пара євро/долар торгується на рівні $1,0776 у порівнянні з $1,0731 на закриття попередньої сесії.
“Побоювання щодо реальної стійкості економіки США залишаються, також як і сумніви щодо того, як швидко Федрезерв буде підвищувати базову ставку, якщо він взагалі буде це робити”, – говорить директор Rochford Capital Дерек Мамфорд.
Увага інвесторів на цьому тижні направлено на дані по американському ринку праці, які можуть допомогти їм у прогнозуванні моменту підйому базової ставки Федеральною резервною системою (ФРС).
За оцінками опитаних експертів, число робочих місць в економіці США в березні збільшилася на 245 тис.
Слабкий звіт по ринку праці підтвердить побоювання, що ослаблення економічного підйому в США, на яке вказав ряд статданих, не є короткостроковим, говорить аналітик Citigroup Inc. в Нью-Йорку Стівен Інглендер.
“Потік статданих по американській економіці останнім часом не був надихаючим, – зазначає експерт з стратегіям на валютному ринку Westpac Banking Corp. Імре Спайцер. – Даних, що розчаровують, було більше, ніж приємних сюрпризів, і ми вважаємо, що долар може чекати період консолідації”.
Курс долара США до ієни опустився в середу до 119,87 ієни проти 120,13 ієни напередодні, пара євро/ієна торгується на рівні 129,16 ієни по з рівнянню з 128,91 ієни за підсумками попередніх торгів.
Індикатор, що відстежують коливання долара США відносно інших світових валют, за останні три квартали додав 9% – це рекордно сильна динаміка.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас