Якщо всі українці будуть думати про те, що кожен кіловат і літр води коштують грошей, ми приречені на енергонезалежність, - екс-представник "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо всі українці будуть думати про те, що кожен кіловат і літр води коштують грошей, ми приречені на енергонезалежність, - екс-представник "Нафтогазу"

Енергетика
1600
Сьогодні останній день дії “зимового пакета” по газу. Російська сторона розглядає питання економічної привабливості. “Нафтогаз” за поточний опалювальний сезон і минулий рік провів роботу з підвищення надійності транзиту російського газу до ЄС і підвищенню енергобезпеки України з диверсифікації. Про це заявив експерт з питань паливно-енергетичного комплексу, колишній заступник голови правління НАК “Нафтогаз України” Ігор Діденко на V Національному Експертному Форумі.
“Ми не тільки газ транзитуємо в країни Європи, а й нафту, вугілля. Потрібно говорити вже про закачування газу в літній період, адже опалювальний сезон 2015/16 років ніхто не відміняв, потрібно готуватися”, – підкреслив він.
При цьому експерт зазначив, що Україні необхідно працювати над своєю енергонезалежністю.
“Якщо все співгромадяни будуть думати про те, що кожен кіловат і літр води коштують грошей, то ми приречені стати енергонезалежною державою. У нас є серйозні резерви по українському видобутку газу”, – сказав Діденко.
Він нагадав, що за часів СРСР глибокі пласти залягання (більше 5 тис. м.) не оброблялися – були інші ресурси.
“Тут в першу чергу зараз потрібно зайнятися оптимізацією податкового тягаря на видобувні компанії. Думаю, до кінця 1 півріччя будуть внесені зміни. Тому що не можна різати курей, які несуть” газові яйця “, які нам всім не завадять”, – підсумував він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас