Нацбанк працює над захистом прав кредиторів і над частковим скасуванням військового збору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк працює над захистом прав кредиторів і над частковим скасуванням військового збору

Кредит&Депозит
620
Національний банк України працює над рядом законодавчих ініціатив, в тому числі, щодо захисту прав кредиторів та скасування військового збору з валютних операцій, повідомляється на веб-сайті НБУ.
“Вже підготовлені законодавчі зміни, що скасовують військовий збір у розмірі 1,5%, яким з 13 березня оподатковуються доходи від операцій, пов’язаних з переходом прав власності за валютними цінностями”, – наголошується в повідомленні.
Крім того, згідно з повідомленням, отримані пропозиції президента України щодо законопроекту про захист прав кредиторів: найближчим часом він буде доопрацьований для подальшого подання на розгляд до парламенту.
При цьому, на розгляді Верховної Ради вже знаходиться законопроект, яким пропонується передбачити, що клієнти банку мають право отримати вклади і нараховані за ним відсотки за строковим банківським договором після закінчення терміну дії договору.
У повідомленні також наголошується, що Комітетом Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендований до прийняття парламентом законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України – щодо реструктуризації валютних кредитних зобов’язань (№0939).
За даними НБУ, законопроект звільняє від оподаткування податком доходи фізичної особи-позичальника, які виникають у разі вибачення кредитором частини боргу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас