Україна поки не справляється з виконанням "домашнього завдання" щодо УА, - Адміністрація президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна поки не справляється з виконанням "домашнього завдання" щодо УА, - Адміністрація президента

Світ
553
Міністерства частково не виконують рішення Національної ради реформ. Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків.
“Всього було прийнято 62 рішення, з них 45% виконано, 35% виконується, 15% – не розпочато, тому що є певні терміни за ним. Але є 5%, які не виконуються”, – сказав він
Зокрема, одне з рішень, які не виконуються, якраз стосується євроінтеграції, зазначив він.
“СА передбачає складання певних планів щодо реімплементації актів законодавства ЄС. Так от, по 5 міністерствам, незважаючи на рішення більш місяць тому Ради реформ про те, що це першочергові заходи, вони не зроблені”, – сказав він.
Це Мінекології – 20 планів, Міненергетики – 7 планів, Мінфін – 8 планів, Адміністрація державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації – 1 план, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереженню – 1 план, та ін.
Він підкреслив, що всі плани міністерств повинні бути опубліковані на їх сайтах, але в даний момент у ряді міністерств і відомств вони не опубліковані.
“Президент підкреслив, що це є ключовим, дуже важливо, щоб рішення і плани були завершені, оскільки саме цього від нас чекають наші партнери”, – сказав Шимків.
Всього в СА 488 завдань, з них 44 з терміном виконання до квітня 2015. На сьогоднішній день виконано 13, в процесі виконання – 80, повідомив Шимків.
У той же час, про 393 завданнях інформація відсутня в публічному доступі, додав він
Однак він зазначив, що виконання СА – тривалий процес, який був розбитий по кварталах.
До 20 квітня уряд представить черговий звіт щодо процесу імплементації. Він зазначив, що до процесу імплементації були зроблені значні зауваження.
“І ще раз підкреслено, і це одне з рішень Національної ради реформ, – призначення людини, яка відповідає в уряді за євроінтеграцію, і це має бути посада не нижче віце-прем’єра”, – сказав Шимків.
Також Шимків зазначив, що не виконаним залишається питання використання електронних закупівель в міністерствах.
Нагадаємо, 24 грудня Національна рада реформ під час засідання під головуванням президента України Петра Порошенка схвалив “Стратегію сталого розвитку до 2020 року”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас