Уряд РФ має намір в найкоротші терміни розглянути можливість надання Україні знижки на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд РФ має намір в найкоротші терміни розглянути можливість надання Україні знижки на газ

Енергетика
793
Уряд РФ в найкоротші терміни розгляне можливість надання Україні знижки в ціні російського газу, повідомив глава Міненерго Олександр Новак.
“У Міненерго надійшло звернення з боку Єврокомісії з проханням розглянути питання про надання Україні знижки на газ в межах мита”, – сказав А.Новак журналістам.
“Уряд РФ найближчим часом підготує рішення, і це питання буде розглянуто”, – зазначив російський міністр.
А.Новак уточнив, що прохання, підписано заступником голови Єврокомісії Милорадом Шевчовичем, поступило в Міненерго 27 березня.
Одночасно в “Газпромом” було направлено лист керівництва “Нафтогазу України” з проханням ініціювати процедуру з надання знижки на російський газ.
“Зараз це питання знаходиться в уряді, і я думаю, воно буде розглянуто в найближчий час. Питання буде вирішене в найкоротші терміни”, – сказав А.Новак.
“По суті, йдеться про надання знижки, яка діяла протягом п’яти місяців з початку листопада по 31 березня. 31 березня термін дії даної знижки закінчується”, – сказав міністр.
А.Новак також зазначив, що на найближчих переговорах з Єврокомісією щодо газу, які відбудуться орієнтовно 13 квітня, будуть обговорюватися питання із закачування російського газу в підземні сховища газу в Україну в обсязі 12-15 млрд кубометрів, питання гарантій надійності транзиту російського газу до Європи через Україну, а також питання про надання у випадку необхідності фінансової допомоги Україні з боку Єврокомісії під закупівлі газу для ПСГ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас