З сьогоднішнього дня НБУ буде встановлювати курс гривні по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З сьогоднішнього дня НБУ буде встановлювати курс гривні по-новому

Валюта
14190
Національний банк України з сьогоднішнього дня змінює порядок встановлення офіційного курсу та механізм його розрахунку.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
“З 31 березня 2015 року офіційний курс гривні до іноземних валют і курсу банківських металів, щодо яких передбачено щоденне встановлення офіційного курсу, буде встановлюватися в кінці робочого дня і починати діяти із наступного робочого дня”, – йдеться у повідомленні Нацбанку.
Офіційний курс гривні, установлений на останній робочий день тижня або в передсвятковий день, буде діяти протягом наступних вихідних чи святкових днів; установлений в останній робочий день тижня або в передсвятковий день, починає діяти в перший робочий день наступного тижня чи в перший післясвятковий робочий день.
Крім того, до іноземних валют, яким передбачено встановлення офіційного курсу раз на місяць, буде встановлюватися в останній робочий день місяця і буде діяти з першого до останнього числа наступного календарного місяця.
Повідомлення про встановлення офіційного курсу буде публікуватися в день його встановлення до 18:00 на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку України.
Крім того, з сьогоднішнього дня розрахунок офіційного курсу гривні до долара США буде здійснюватися як середньозважене значення курсу гривні до долара США за всіма укладеними договорами його купівлі і продажу на умовах “тод”, “том” і “спот” у день встановлення офіційного курсу за даними системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України.
У Нацбанку наголосили, що дані нововведення повністю відповідають зобов’язанням України, взятим у рамках програми розширеного фінансування EFF.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас