Ціни на нафту знижуються напередодні рішення щодо іранської ядерної програми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знижуються напередодні рішення щодо іранської ядерної програми

Енергетика
766
На світових торгах у вівторок, 31 березня, ціни на нафту знижуються напередодні рішення щодо іранської ядерної програми.
Так, вартість травневого ф’ючерсу на нафту марки WTI вже знизилася на 1,38%, до $ 48,01 за барель. Нафта марки Brent з постачанням в травні подешевшала на 0,94% – до $ 55,90 за барель.
Політдиректор МЗС Ірану Хамід Баядінежад в ніч на вівторок заявив, що переговори “шістки” та Ірану щодо ядерної програми продовжаться вночі. Політичну частину всеосяжної угоди щодо іранської ядерної програми, про укладення якої сторони домовилися ще в кінці 2013 року, повинні були узгодити до 24 березня. Проте в ході останнього раунду терміни були змінені.
Сторони докладають дипломатичні зусилля з вироблення політичних рамок майбутньої угоди щодо іранської ядерної програми у термін до кінця березня. Таким чином, у перемовників залишається менше 24 годин до закінчення наміченого дедлайну.
Як відзначають експерти, Іран накопичив значні запаси нафти і може негайно збільшити експорт, якщо санкції будуть зняті.
Іран може збільшити видобуток нафти приблизно на 500 тис. барелів на день в строк від трьох до шести місяців у разі зняття санкцій і ще на 700 тисяч барелів протягом ще одного року, прогнозують експерти.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас